Закон України про добровільне страхування ризиків пожежної безпеки набрав чинності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Президент України підписав Закон №3361 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності».

За словами голови профільного комітету Верховної Ради України Данила Гетьманцева, «цим інструментом тепер можуть скористатися 70% наших підприємців, а ДСНС сконцентруються на справді необхідних перевірках бізнесу з підвищеним рівнем пожежної безпеки».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Законопроект N3361, який передбачає звільнення підприємств, які уклали договір добровільного страхування відповідальності, від планових перевірок техногенної та пожежної безпеки, проголосований Верховною Радою України у другому читанні та загалом з необхідними техніко-юридичними поправками.

Закон передбачає добровільне страхування відповідальності підприємств із незначним та середнім ризиком пожежної безпеки. Договір добровільного страхування цивільної відповідальності укладається на підставі акта оцінки території та/або об’єкта нерухомості на відповідність вимогам техногенної та пожежної безпеки.

Коментарі