Застраховані втрати через вуличні заворушення у Франції зросли до 650 млн євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Через 10 днів з початку масових вуличних заворушень у Франції страховики зареєстрували 11,3 тисяч претензій на загальну суму 650 млн євро. Такі дані наводить федерація страховиків Франції France Assureurs.

Ця кількість претензій вдвічі перевищує початкові дані на 3 липня. Претензії щодо корпоративної власності становлять 55% від цієї загальної вартості, а претензії щодо власності місцевих органів влади – 35%. Таким чином, що 90% усіх застрахованих збитків посідає майно підприємств, організацій та міських спільнот.

«Кризовий підрозділ France Assureurs знаходиться в контакті з державними органами на всіх територіях, щоб відповісти на питання страхового характеру, які можуть виникнути після цих вкрай жорстоких подій», – йдеться у прес-релізі.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що попередня оцінка збитків для страховиків становить 100 млн євро. За словами міністра фінансів Франції, страховики погодилися збільшити відстрочку для власників магазинів для пред’явлення вимог про відшкодування збитків внаслідок заворушень з 5 до 30 днів. Він також додав, що уряд може скасувати соціальні та податкові збори для власників магазинів, які найбільше постраждали.

Коментарі