Застраховані збитки від повеней в Італії оцінюються в 377 млн євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Початкова оцінка збитків страхової галузі від повеней в італійському регіоні Емілія-Романья у травні 2023 року включає збитки страхових компаній у сфері нерухомості та іншого майна.

За даними агрегатора збитків від природних катастроф PERILS, страховики мають врегулювати претензії на загальну суму 377 млн євро.

Загальні економічні збитки від цієї події склали близько 9 млрд євро, половина цієї суми припадає на зруйновану або постраждалу інфраструктуру.

«Повінь була викликана тривалим періодом низького тиску над більшою частиною Італії у травні. Погана погода завершилася інтенсивними дощами/…/Ці опади характеризувались постійним та стаціонарним характером, що призводило до великих локальних скупчень води, які перевищували пропускну спроможність річок та міських дренажних систем», – йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурсу УкрСтрахування повідомляв, що за оцінками аналітиків страхового брокера Aon, застраховані втрати займають у сукупному обсязі шкоди незначну частину через «значні прогалини у страховому покритті».

За даними Verisk, рівень покриття ризику повені для комерційних та промислових напрямків бізнесу Італії становить приблизно 45%.

Коментарі