Застраховані збитки від природних катастроф стабільно перевищують середні показники десятиліття

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Третій рік поспіль обсяг збитків від подій природного катастрофічного характеру перевищує $100 млрд., повідомляє Bloomberg Intelligence. Основною причиною стрімкого зростання збитків від природних катастроф є зміна клімату та підвищення ризику виникнення повеней, ураганів та лісових пожеж.

У звіті наводяться дані про застраховані збитки, які зазнали найбільші страхові та перестрахувальні групи. Так, Munich Re у першому півріччі взяла на себе страхові зобов’язання на суму $43 млрд, швейцарська Swiss Re – $50 млрд.

Інтернет ресурсу зі звіту Bloomberg відомо, що страхові збитки від стихійних лих у 2022 році склали $125 млрд порівняно із середньою вартістю $81 млрд за останні 10 років і $110 млрд за останні 5 років.

Раніше повідомлялося, що аналітична компанія Moody’s Investors Service оцінила застраховані збитки від масштабної пожежі на гавайському острові Мауї в $1 млрд. Розрахунок застрахованої шкоди здійснювався з урахуванням даних про пошкоджені будівлі та середню вартість будинку.

Нагадаємо, аналітична компанія-агрегатор даних про природні катастрофи PERILS підвищила оцінку збитків страхової галузі від повеней в італійському регіоні Емілія-Романья до 488 млн. євро.

Коментарі