Застраховані збитки від землетрусів у Туреччині та Сирії досягли рекордних $5 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Серія землетрусів у Туреччині та Сирії є найбільшою подією для глобальної страхової та перестрахувальної галузі. За оцінками аналітиків CRESTA, сукупний застрахований збиток досяг $5 млрд.

Після землетрусу в Туреччині друге місце за обсягом застрахованих збитків займає повінь у Новій Зеландії та циклон Габріель із $1,2 млрд і $1,3 млрд відповідно.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що CRESTA (Catastrophe Risk Evaluation and Standardizing Target Accumulations) є спільним проектом перестраховиків Swiss Re, Munich Re та Gerling-Konzern Globale.

Раніше незалежна аналітична компанія зі Швейцарії PERILS оновила дані про збитки внаслідок землетрусів у Туреччині. За оцінками PERILS, застраховані збитки від руйнувань внаслідок землетрусів у лютому цього року в Туреччині оцінюються в 86,4 млрд. турецьких лір ($4,4 млрд.).

Нагадаємо, до 6 лютого, коли стався найсильніший в історії Туреччини землетрус, попит на страхове покриття ризику землетрусу становив 6,7 тисячі нових полісів. Приріст попиту цей вид страхування становив 87%. Такі дані наводить Sigorta Medya із посиланням на пул обов’язкового страхування Туреччини.

Коментарі