Застраховані збитки від землетрусу в Туреччині збільшилися до $6,2 млрд: PERILS

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна аналітична платформа PERILS представила новий звіт про застраховані втрати внаслідок землетрусу в Туреччині в лютому 2023 року. Згідно з PERILS, розмір застрахованої шкоди збільшився до 117 млрд. турецьких лір, що еквівалентно $6,2 млрд за курсом на момент події.
Р

аніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт PERILS повідомляв, що найбільш руйнівною подією природного катастрофічного характеру за межами США у 2023 році став землетрус у Туреччині та Сирії, застраховані збитки внаслідок цієї події досягли $5,8 млрд.

У звіті PERILS оцінювалися наслідки трьох великих землетрусів магнітудою 7,8, 6,7 та 7,5 балів. Кількість жертв досягла 62 тисячі осіб, майже 3 млн залишили свої будинки.

У PERILS також зазначають недостатнє страхове покриття ризику землетрусу в Туреччині.

«Страхування від землетрусу є проблемою у багатьох сейсмонебезпечних країнах. Рівень охоплення часто низький, що часто обумовлено суперечливими фінансовими пріоритетами людей, їхньою доступністю та фаталістичним ставленням до землетрусів. Ці фактори сприяють значному пробілу у захисті, який часто спостерігається після сильних землетрусів», – прокоментувала Лузі Хітц, менеджер PERILS.

Коментарі