Заступник голови російської страхової компанії “Согаз” потрапив під санкції Великобританії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Минулого тижня список санкцій Великобританії поповнив заступник голови страхової компанії «Согаз» Михайло Путін, двоюрідний брат російського президента. Під економічні санкції також потрапив член правління «Согазу» Михайло Клішин, який, згідно з заявою британського уряду, відігравав важливу роль у «секторі, що має стратегічне значення» для Кремля.

Як стало відомо інтернет ресурсу УкрСтрахування, компанія «Согаз» у лютому та березні 2014 року виступала страховиком будівництва залізничної інфраструктури між материковою частиною росії та анексованим Кримом. Тоді США вперше запровадили санкції проти страхової компанії «Согаза».

Великобританія також активно посилює тиск на росію після повномасштабного вторгнення на територію України 24 лютого 2022 року. За словами міністра закордонних справ Ліз Трасс, Великобританія «викриває та націлюється на тіньову мережу, яка підтримує розкішний спосіб життя Путіна і посилює (тиск – ред.) на його найближче оточення. «Ми продовжуватимемо вводити санкції проти всіх, хто допомагає і підбурює путінську агресію, поки Україна не переможе», — заявила Трасс.

Раніше Глобальна федерація страхових асоціацій (GFIA) виключила зі складу Всеросійський союз страховиків (ВСС).

Коментарі