Збитки страхової галузі через землетрус у Японії очікуються на рівні $6,4 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Прогнозний обсяг застрахованих збитків від землетрусу в Японії, який стався 1 січня, досягне $6,4 млрд. Таку оцінку представила компанія моделювання ризиків катастроф Karen Clark&Co (KCC).

Аналітики KCC очікують, що збитки у сфері майнового страхування через руйнування житлових будинків становитимуть приблизно дві третини від загального обсягу збитків. У звіті йдеться, що збитки через руйнування промислових та комерційних будівель малоймовірні через їх високу сейсмостійкість.

Нагадаємо, державна програма страхового захисту ризику землетрусу для житлових будівель у Японії компенсує прямі збитки страхових компаній. Водночас, збитки у сфері комерційного та промислового страхування покриватимуться за рахунок перестраховиків на міжнародних ринках.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт міжнародного рейтингового агентства AM Best повідомляв, що збитки від землетрусу в Японії 1 січня вплинуть на прибуток страховиків і будуть керованими. «AM Best очікує, що застраховані збитки від землетрусу в Японії в січні 2024 року вплинуть на кредитні рейтинги», – йдеться у звіті AM Best.

Коментарі