Збитки в інвестиційній сфері поставлять європейських страховиків у скрутне становище: S&P

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейська страхова галузь демонструє високу стійкість у складній ринковій ситуації, що характеризується стрімким зростанням процентних ставок.

Згідно з новим звітом S&P Global Ratings, європейські страхові компанії ризикують втратити прибутковість від інвестицій, особливо у високоякісні активи з фіксованим доходом. Скорочення таких інвестицій до номінального рівня займе десятиліття чи більше.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт S&P, очікується, що обсяг нереалізованих збитків з інвестицій складе понад 500 млн євро. Попри це страховий сектор залишається стійким, демонструючи повільний, але впевнений шлях до відновлення, наголошується у звіті.

«Незважаючи на проблеми, очікується, що страховики, які не займаються страхуванням життя, працюватимуть впевнено, багато з них підвищать ставки премій, щоб компенсувати інфляцію. Очікується, що перестраховики виграють від жорсткого ринку, продовжуючи публікувати продовження із суттєвим збільшенням ставок премій», – йдеться у звіті.

Коментарі