Збитки від сезону ураганів в Атлантиці в Munich Re оцінюють в $110 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сезон атлантичних ураганів 2022 року аналітиками страхової та перестрахувальної компанії з Німеччини Munich Re оцінюються в $110 млрд збитків. З цієї суми $65 млрд припадають на перестрахувальне покриття ризиків природних катастроф.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Munich Re відомо, що збитки  у зв’язку з атлантичним ураганом Ян оцінюються в $100 млрд, з яких $60 млрд становлять витрати на перестрахування.

Нагадаємо, у звіті за третій квартал 2022 року збитки від урагану Ян становили 1,6 млрд євро. Незважаючи на це, третій квартал для Munich Re завершився з прибутком 527 млн. євро, за 9 місяців цей показник склав 1,9 млрд. євро.

Коментуючи вплив сезону ураганів на фінансові результати Munich Re, головний спеціаліст з питань клімату Munich Re сказав, що цього року через зміну клімату спостерігається продовження тенденції зростання застрахованих збитків щодо ризику природних катастроф. «Це, звичайно, не нове, але важливо. Тому що саме такі урагани, як Ян – дуже сильні шторми з екстремальними опадами – у майбутньому відбуватимуться найчастіше через зміну клімату», – сказав Ернст Раух.

Коментарі