Збитки від землетрусу в січні 2024 року не вплинуть на прибутковість страховиків Японії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії Японії із сектора майнового та страхування ризику нещасного випадку (P&C) зберігають прибутковість у 2024 році, незважаючи на збитки через землетрус на початку року.

За даними міжнародної аналітичної компанії GlobalData, прибутковість страховиків P&C залишиться стійкою завдяки збільшенню ставок премій з полісів страхування від пожеж і стихійних лих, на частку яких припадає близько 85% GWP зі страхування майна. Крім цього, збитки від землетрусу частково будуть компенсовані за рахунок державної програми перестрахування.

GlobalData прогнозує, що сукупний річний темп зростання японської індустрії страхування P&C складе 6,1% з 3,4 трлн ієн ($26,7 млрд) у 2024 році до 4,3 трлн ієн ($38,8 млрд) у 2028 році з точки зору валового преміального доходу

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сукупні збитки страховиків від землетрусу в Японії 1 січня 2024 року перебувають у вартісному коридорі від $3 млрд до $6 млрд.

Аналітики Moody’s RMS при оцінці збитків враховували наслідки як від землетрусу, так і можливого цунамі, повені, зсувів та перерв у бізнесі. При розрахунку до вартості збитків не включено пошкодження транспортної та комунальної інфраструктури.

Коментарі