Зелена енергетика Африки може стати для Німеччини вигідною альтернативою російському газу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Результати опитування, проведеного агентством Reuters, свідчать про плани інвестиційних компаній та фондів Німеччини активізувати свою діяльність в Африці.

Майже половина респондентів висловилася за збільшення інвестицій в африканські країни, оскільки континент все ще знаходиться на траєкторії зростання.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що сукупний обсяг інвестицій, які виробили німецькі компанії, становив майже 1,6 млрд євро. За словами глави профільної асоціації Крістофа Каннегіссера, прагнення інвестувати в Африку пояснюється бажанням скоротити залежність від російського газу та компенсувати завдані через це втрати. “Сектор зеленого водню і зрідженого газу дасть новий імпульс у багатьох африканських країнах”, – сказав він.

У бізнес-асоціації Німеччини розраховують на підтримку уряду щодо страхування експортних кредитів та інвестиційних гарантій.

Нагадаємо, страхова група з Німеччини Allianz заявила про отримання регуляторного узгодження та завершення угоди щодо придбання контрольного пакету акцій компанії загального страхування Jubilee Holdings у країнах Східної Африки.

Коментарі