Зобов’язання австрійської страхової групи VIG викликали розчарування екологічних організацій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Коментуючи оновлені ініціативи австрійської страхової групи Vienna Insurance Group щодо страхування викопного палива, екологічний рух Insure Our Future назвав їх недостатніми.

«Ми розчаровані тим, що VIG не діє відповідно до даних науки про клімат. VIG необхідно терміново наздогнати своїх європейських колег, таких як Uniqa, Generali та Allianz, та негайно припинити страхування будь-яких нових нафтогазових проектів. Їм також необхідно швидко скоротити покриття існуючого нафтогазового бізнесу», – йдеться у заяві Insure Our Future.

На їхню думку, відсутність у страхової групи VIG амбіцій «ставить у незручне становище австрійську кліматичну політику і, схоже, навмисно ігнорує серйозні ризики, які є кліматичною кризою».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Vienna Insurance Group (VIG) взяла на себе оновлені зобов’язання щодо сталого розвитку у сфері інвестицій та андеррайтингу.

Згідно з опублікованою декларацією «Відповідальне інвестування», VIG зобов’язується не страхувати роботи з розвідки сланцевого газу та сланцевої нафти, газу та нафти із щільних порід, а також усіх видів нових проектів глибоководного видобутку корисних копалин.

Коментарі