Зростання цін на страхування житла у США пов’язане з ризиками природних катастроф та витратами на відновлювальний ремонт

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Середні ставки страхування домоволодінь у США зросли на 6% до $2522 і досягнуть рекордних показників до кінця 2024 року. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту сервісу порівняння страхових цін Insurify.

Повідомляється, що найвищий стрибок цін на страхування житла очікується в штатах, схильних до ризику природних катастроф. Зокрема, у штаті Флорида розмір страхової премії наблизиться до $12 тисяч.

На зростання страхової премії в США впливає схильність штату до кліматичних аномалій, висока вартість перестрахування та ремонтних відновлювальних робіт.

«Багато американців зацікавлені в купівлі будинку, тому що вони думають, що їхня вартість житла залишиться фіксованою або стабільною в порівнянні з орендою. Але ця тенденція значного підвищення страхових ставок робить витрати на житло непередбачуванішими», – прокоментувала Кессі Шітс, представниця Insurify.

Згідно з інформацією Bloomberg, «навіть для помірно багатих людей витрати на страхування починають ставати недоступними: вартість так званого страхування високої вартості, що в широкому розумінні визначається як поліси, що охоплюють будинки вартістю понад $1 млн, випереджає зростання премій за будинки з більш скромною вартістю».

Коментарі