Зростання страхового шахрайства пов’язане зі збільшенням вартості життя: Aviva

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Британська страхова компанія Aviva відзначає зростання випадків шахрайства зі страховими претензіями. Так, за підсумками 2021 року, кількість фактів шахрайства з подачею або виплатами страхового відшкодування серед клієнтів Aviva зросла на 13%, перевищивши 11 тисяч. У вартісному вираженні цей обсяг еквівалентний 122 млн. фунтів стерлінгів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Aviva відомо, що найчастіше шахраї використовують страхування автомобілів, майнове страхування та відповідальність перед третіми особами.

У компанії, крім уже встановлених фактів, розслідується ще близько 17 тисяч підозр у шахрайстві. Як правило, шахраї використовують прогалини в цифрових додатках або залучають фейкових брокерів, вводячи в оману клієнтів.

«Оскільки все більше домогосподарств та підприємств відчувають підвищений фінансовий стрес через кризу вартості життя, ми очікуємо побачити більше випадків шахрайства з претензіями, особливо щодо полісів страхування житла, малого бізнесу та відповідальності», — прокоментували в Aviva.

Коментарі