Зростання вартості життя провокує збільшення випадків страхового шахрайства

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Автострахування представляє для британських шахраїв найвищий інтерес, на сектор припадає 49 тисяч випадків шахрайства на загальну суму 577 млн ​​фунтів стерлінгів. Такі дані наводить Асоціація британських страховиків (ABI) за 2021 рік.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що порівняно з 2020 роком загальна кількість виявлених шахрайських вимог знизилася на 5% до 89 тисяч. У вартісному вираженні зниження становило 2% до 1,1 млрд фунтів стерлінгів. Цей результат – найнижчий за період із 2007 року.

Незважаючи на скорочення випадків шахрайств зі страхуванням майна до 18 тисяч проти 24 тисяч у 2020 році, сукупна вартість фальшивих вимог зросла до 124 млн фунтів або на 9%.

«У зв’язку з тим, що багато домогосподарств борються з кризою вартості життя, більш ніж будь-коли чесні клієнти справедливо очікують, що в галузі не буде ослаблення боротьби зі страховим шахрайством, витрати на яке зрештою поглинаються страховими внесками, що сплачуються всіма клієнтами» , – заявив Марк Аллен, головний спеціаліст ABI по боротьбі з шахрайством та фінансовими злочинами.

Коментарі