Zurich Insurance заявляє про відмову від страхування нових нафтогазових проектів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Швейцарська страхова група Zurich Insurance Group має намір відмовитися від страхування нових проектів, пов’язаних із нафтою та газом.

Про це заявила Сьєрра Синьореллі, виконавчий директор комерційного страхування у Zurich Insurance. На її думку, це рішення усуне невідповідність між співпрацею з нафтогазовими підприємствами та спільною метою страховика щодо досягнення нульових викидів СО2 до 2050 року.

«Для переходу не потрібна подальша розвідка та розробка викопного палива», – сказала вона в інтерв’ю Bloomberg. «Ми вважаємо, що зараз слушний час для зміни нашої позиції».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що зобов’язання Zurich Insurance відносяться до нових проектів у галузі викопного палива, але компанія продовжить підтримувати вже існуючі.

Нагадаємо, швейцарська страхова група Zurich Insurance надає страхове покриття для підприємств, пов’язаних із вугіллям, нафтою та газом, на $600 млн щорічно. Такі дані надав координатор групи неурядових кліматичних організацій Insure Our Future Пітер Босхард. За його словами, Zurich Insurance займає шосте місце серед найбільших страховиків, які надають покриття для проектів, пов’язаних з викопним паливом.

Коментарі