Європейські компанії мають оцінювати та декларувати власні кібернетичні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Нові правила кібернетичної безпеки для великих та середніх підприємств Європейського Союзу спрямовані на запобігання кібератакам з боку державних та приватних суб’єктів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Директива NIS 2, затверджена два роки тому, наразі розширила галузевий перелік, включивши до нього середні та великі підприємства зі сфери енергетики, фінансів, охорони здоров’я, фармацевтики, космічної галузі, водовідведення, цифрових інфраструктурних об’єктів.

У сфері фінансового сектора правила поширюються на банки, банківську інфраструктуру та інших учасників ринку, які зобов’язані оцінювати та декларувати власні кібернетичні ризики.

Крім перерахованих, до переліку включені поштові та кур’єрські компанії, продуктові та компанії з управління відходами, підприємства хімічної та цифрової сфери, соціальні мережі та пошукові онлайн-системи.

«Кіберзагрози стали сміливішими і складнішими. Було необхідно адаптувати нашу систему безпеки до нових реалій та забезпечити захист наших громадян та інфраструктури», – заявив глава галузі ЄС Тьєррі Бретон.

Коментарі