Європейські страховики в умовах невизначеності здатні зберігати стійкість: EIOPA

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейський страховий регулятор (EIOPA) у Звіті про фінансову стабільність за червень 2022 року зазначив, що економіка Європейського союзу перебуває у «фазі підвищеної невизначеності», оскільки військова агресія росії і санкції, що послідували за нею, викликали глобальні збої в ланцюжках поставок.

Згідно з EIOPA, погіршення макроекономічних умов характеризується зростаючою інфляцією та підвищенням цін на викопне паливо.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що, незважаючи на певний запас міцності європейських страховиків, інфляційний тиск може загрожувати показнику прибутковості в секторах non-life через зростання страхових претензій. У зоні турбулентності знаходиться і новий бізнес через уповільнення зростання економіки та високі ціни на енергоносії.

EIOPA відзначає фінансову стійкість сектора перестрахування, який здатний реагувати на ризики природних катастроф та невизначеність у зв’язку з пандемією.

Петра Хількема, голова EIOPA, прокоментувала: «Вторгнення росії в Україну з усіма наслідками, що випливають, тільки посилило раніше існуючий інфляційний тиск. Вплив інфляції на страхові та пенсійні компанії, а також на власників полісів та бенефіціарів потребує нашої пильної уваги».

Коментарі