Агентство S&P прислухалося до критики та внесе зміни до нових критеріїв рейтингування страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рейтингове агентство S&P Global Ratings оперативно відреагувало на критику міністерства юстиції США, відмовившись від нової методології рейтингування страховиків та перестраховиків.

За інформацією S&P, новий підхід у визначенні рейтингових даних щодо облігацій, кредитів, перестрахувальних контрагентів та інших категорій викликав негативні оцінки ринкових гравців. Відомо, що представники страхового та перестрахувального ринку, не соромлячись в оцінках, назвали нові критерії «каральними та надмірно обтяжливими».

В даний час S&P вивчає всі коментарі, щоб підготувати консолідоване зведення правил для учасників ринку. Очікується, що це станеться у четвертому кварталі 2022 року.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що міністерство юстиції США закликало міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings «ретельно розглянути» поправки до методики рейтингування кредитоспроможності облігацій, що належать страховикам. На думку Мін’юсту США, нова методика рейтингування може загрожувати справедливій конкуренції.

Коментарі