Акції державного страховика життя LIC відновилися до рівня IPO

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Акції національної страхової компанії з Індії LIC (Life Insurance Corp) досягли рівня первинного громадського розміщення (IPO). Протягом 10 місяців акції страховика життя LIC зросли на 75%, що додало до ринкової вартості LIC майже $30 млрд.

На думку ринкових аналітиків, покращення перспектив преміального бізнесу страхової корпорації та перспективи вищих дивідендних виплат стимулювали інтерес до акцій з боку інвесторів.

«Ралі акцій, схоже, багато в чому обумовлено дуже привабливою оцінкою, яка вже більша, ніж просто оцінка структурних проблем», – сказав Авінаш Сінгх, біржовий аналітик.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у травні 2022 року найбільше в Індії IPO страхової корпорації LIC залучило $2,7 млрд у результаті продажу 3,5% акцій страховика.

Після завершення IPO акції державної корпорації страхування життя Індії (Life Insurance Corp., LIC) у перший день торгів продемонстрували зниження котирувань на 5% через погіршення настроїв через нещодавню волатильність ринку. Потім акції державної страхової корпорації Індії LIC втратили майже 35% від своєї вартості.

Коментарі