Дебют на торгах для державного страховика Індії завершився падінням акцій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після завершення IPO акції державної корпорації страхування життя Індії (Life Insurance Corp, LIC) у перший день торгів продемонстрували зниження котирувань на 5% через погіршення настроїв внаслідок волатильності ринку.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на інформацію Reuters, акції публічних компаній Індії переважно зросли в ціні, «підтримані акціями металургійних компаній та Азії загалом, тоді як страховий гігант Life Insurance Corp різко впав під час свого дебюту на ринку».

«LIC ніколи не вважався кандидатом на прибуток від лістингу, враховуючи ринковий ризик, і, якщо ви інвестуєте в LIC, ви побічно піддаєтеся впливу фондових ринків, оскільки їх максимальні активи під управлінням спрямовуються на інвестиції в акції з властивою їм волатильністю», – прокоментував Прашант Тапс, віце-президент з досліджень в Mehta Equities.

Нагадаємо, найбільше в Індії IPO страхової корпорації LIC залучило $2,7 млрд. в результаті продажу 3,5% акцій страховика. Це лише третина від початкових планів уряду Індії, анонсованих наприкінці минулого року.

Коментарі