Allianz бере участь в енергетичному проекті NeuConnect, який поєднає Німеччину та Великобританію

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Підрозділ з управління активами німецької страхової групи Allianz оголосив про фінансове закриття угоди міжнародного енергетичного проекту NeuConnect вартістю 2,8 млрд євро. Згідно з прес-релізом Allianz, NeuConnect – це інтерконектор, що фінансується з приватних джерел, і який уперше з’єднає енергосистеми Німеччини та Великобританії.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз Allianz, NeuConnect буде запущено до 2028 року, але вже до кінця цього року розпочнуться роботи на проекті, який стане «одним із найбільших у світі міжсистемних з’єднань завдовжки 725 км».

Проектна потужність NeuConnect дозволить забезпечувати електроенергією 1,5 млн. домогосподарств протягом усього життя. Енергетична магістраль складається з підводних кабелів, прокладених дном моря.

«З огляду на постійне активне поширення відновлюваних джерел енергії в майбутньому та пов’язану з цим потребу у зміцненні мережевої інфраструктури», – прокоментував Крістоф Хольцер, директор Allianz Capital Partners. За його словами, NeuConnect сприятиме забезпеченню майбутнього енергопостачання мільйонів людей за допомогою поновлюваних джерел енергії».

Коментарі