Альянс страховиків Net-Zero розвалюється під тиском «політичних атак»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ініціативна кліматична група GFANZ (Glasgow Financial Alliance Net Zero) прокоментувала вихід зі складу учасників Альянсу Net-Zero низки найбільших страхових та перестрахувальних компаній.

За словами представника GFANZ Марка Карні, «політичні атаки перешкоджають незалежним зусиллям страховиків щодо оцінки кліматичних ризиків, що завдасть шкоди власникам полісів, основним інвесторам та місцевій економіці».
Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про вихід зі складу Альянсу страховиків Net-Zero швейцарської Групи Swiss Re, Zurich Insurance, Munich Re та Hannover Re.

За даними Reuters, японська компанія Sompo Holdings також відсутня у списку учасників Альянсу Net-Zero. Це перша страхова компанія за межами Європи, що залишила Альянс.

Нагадаємо, на адресу Альянсу страховиків Net-Zero надійшло письмове звернення від колективу генеральних прокурорів-республіканців (RAGA), в якому висловлюється «занепокоєння щодо законності їхніх зобов’язань співпрацювати з іншими страховиками та власниками активів, щоб сприяти активному клімату».

Коментарі