Аналітики говорять про суттєві відмінності у сприйнятті принципів ESG у Європі та США

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейські компанії послідовно виступають за реалізацію своєї діяльності принципів ESG (екологія, соціальна політика, корпоративне управління), на відміну північноамериканських колег. Про це йдеться у повідомленні Reuters з посиланням на аналітичні доповіді Morningstar DBRS та ESG Book.

За даними Morningstar DBRS, європейські інвестори мають у сім разів більше капіталу в активах стійких фондів, ніж інвестори із США.

За даними ESG Book, у європейському секторі фінансових послуг діють 20 правил та 25 добровільних рекомендацій, що стосуються ESG, тоді як у США лише 2 правила та 5 добровільних рекомендацій.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що альянс страховиків Net-Zero Insurance Alliance входять 8 європейських компаній і жодної із США.

Дослідження, проведене 2022 року некомерційною організацією Pew Research Center, показало, що європейці будь-якої політичної приналежності вважають зміну клімату «серйозною загрозою». У дослідження виявило великий розрив у поглядах на клімат для людей правого і лівого політичного спектра.

Коментарі