Аварія за участю контейнеровозу Dali коштуватиме страховикам мільярди доларів США

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Зіткнення контейнеровозу Dali з опорами мосту в Балтиморі, штат Меріленд, і подальшим масштабним обвалом більшої частини конструкції може призвести до рекордних застрахованих збитків за всю історію морського страхування.

За даними рейтингового агентства AM Best, перестрахувальні компанії «приймуть на себе велику частину страхової вартості» мосту, що обрушився, а згідно з заявою рейтингового агентства S&P, ця подія матиме «серйозні наслідки для перестраховиків і більш широкого ринку морського страхування».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що контейнеровоз Dali, що належить сінгапурській компанії Grace Ocean, застрахований Britannia P&I Club.

Згідно з коментарем AM Best, поки що рано говорити про конкретну суму застрахованої шкоди, але очевидно, що цей показник складе кілька мільярдів доларів США. «У позові, швидше за все, братимуть участь кілька страховиків, перестраховиків, суброгація та юридичні питання, що посилить проблеми з доступністю перестрахування, що зростають», – прокоментували в AM Best.

Коментарі