Авіакомпанії вимагають перенести розгляд справи про перестрахування з Москви до Лондона

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У справі про утримання в російських аеропортах сотень літаків, що знаходяться в лізингу від закордонних авіакомпаній, позивачами виступають понад 40 компаній.

Днями до Високого суду Лондона надійшло звернення від лізингових авіакомпаній, які намагаються отримати відшкодування зазнали збитків, з проханням перенести розгляд спору про перестрахування з Москви до Лондона.

Наразі у кількох юрисдикціях відбуваються судові розгляди щодо страховиків, оскільки лізингодавці не отримали жодних страхових виплат за літаки, що застрягли в Росії через санкції.

Окремо триває дискусія щодо юрисдикції щодо перестрахувальних суперечок. На думку перестрахувальників, цим місцем має бути росія, але лізингові авіакомпанії наполягають на Лондоні як місці судового розгляду.

Згідно з судовими документами, орендодавці, у тому числі AerCap і Carlyle Aviation Partners, заявляють, що домогтися «основного правосуддя» в Росії буде неможливо.

«Наполягати на тому, щоб справи слухалися в Москві, не тільки абсолютно недієво, враховуючи серйозну ситуацію, яка існує сьогодні, але також є грубою експлуатацією російського вторгнення в Україну та подальшим ухиленням від виплати законних вимог», – сказав представник Carlyle.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що авіакомпанія Carlyle Aviation Management звернулася до суду з позовом проти страхової групи AIG та компанії AXA XL у зв’язку з незаконним утриманням у російських аеропортах лізингових літаків. Передбачувана сума позовної претензії становить $56 млн.

Коментарі