Проти страховиків AIG та AXA XL подано судовий позов за утримання лізингових літаків у російських аеропортах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Лізингова авіакомпанія Carlyle Aviation Management звернулася до суду з позовом проти страхової групи AIG та компанії AXA XL у рамках судового розгляду у зв’язку з незаконним утриманням у російських аеропортах лізингових літаків. Передбачувана сума позовної претензії становить $56 млн.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у листопаді минулого року Carlyle Aviation Partners звернулася до суду з позовом до групи страхових та перестрахувальних компаній, серед яких – American International Group UK, Chubb European Group та Berkshire Hathaway.

Згідно з заявою Carlyle Aviation, компанія має намір стягнути з перестраховиків суму збитків через списання вартості 23 літаків, які з початку війни в Україні утримуються на території Росії. В авіакомпанії наголосили, що регулярно сплачують страхові внески, але «відповідачі не виконали свою частину угоди».

Нагадаємо, найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap має намір стягнути страхове відшкодування в розмірі $3,5 млрд, щоб компенсувати понесені збитки через авіалайнери, що утримуються російськими операторами.

Коментарі