Авіакомпанія AerCap через суд вимагає відшкодування за літаки, що утримуються в російських аеропортах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша лізингова авіакомпанія з Дубліна AerCap звернулася до Високого суду Лондона із позовом проти страховиків AIG Europe та Lloyd’s Syndicate 5310, щоб отримати заявлене, але не виплачене страхове відшкодування через втрату своїх літаків.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, AerCap намагається відшкодувати завдані збитки через утримання літаків у російських аеропортах. За оцінками AerCap, сума $3,5 млрд може бути справедливою оцінкою завданих збитків. Головний виконавчий директор AerCap, коментуючи труднощі, з якими доведеться зіткнутися при отриманні страхового відшкодування, сказав: «Страховим компаніям доведеться в якийсь момент все ж таки врегулювати претензію».

Крім цього, AerCap вже підготувала судовий позов на $427 млн ​​проти російського авіаперевізника «Волга-Дніпро». У позовній заяві йдеться про те, що російська авіакомпанія незаконно утримує 8 літаків Boeing.

Нагадаємо, за підсумками першого кварталу збитки AirCap до сплати податків становили $2,7 млрд, основна частина яких припадає на списання балансової вартості літаків та додаткове фінансове резервування.

Коментарі