Авіакомпанія Air Lease отримала компенсацію за літаки, що утримуються в росії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Американська лізингова авіакомпанія Aie Lease в рамках врегулювання позовів щодо літаків, що утримуються в росії, змогла отримати $64,9 млн страхового відшкодування.

Сума компенсації була надана страховою компанією НСК. Інтернет -ресурсу УкрСтрахування про це відомо із заяви авіакомпанії.

Повідомляється, що страхова компенсація включає втрату чотирьох авіалайнерів Airbus, які утримуються російською авіакомпанією з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Air Lease веде переговори щодо інших авіалайнерів, які раніше були орендовані російськими авіакомпаніями.

Нагадаємо, що у квітні 2022 року Air Lease вирішила списати 27 повітряних суден, які через санкції були насильно затримані російською федерацією в їхніх аеропортах.

Очікується, що списання з балансу коштуватиме компанії трохи більше $800 млн, що відображатиметься у звітності за перший квартал 2022 року.

Раніше повідомлялося, що лізингова авіакомпанія Dubai Aerospace Enterprise (DAE), найбільша на Близькому Сході, отримала страхове відшкодування за авіалайнери, що утримуються в російських аеропортах. Повідомляється, що страхова компанія російського «Аерофлоту» – НСК – виплатила на користь DAE $118 млн.

«Ця сума є компенсацією страхових претензій DAE щодо полісів страхування та перестрахування Аерофлоту щодо семи літаків і пов’язаних з ними двигунів», – йдеться в заяві DAE.

Коментарі