Лізингова компанія Air Lease звернеться за страховим відшкодуванням через утримання в росії літаків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Американська лізингова компанія Air Lease ухвалила рішення про списання з балансу 27 повітряних суден, які через санкції примусово затримано російською федерацією у своїх аеропортах.

Очікується, що списання коштуватиме компанії трохи більше $800 млн, що буде відображено у звітності за перший квартал 2022 року. “Малоймовірно, що компанія поверне собі затримані літаки, що залишилися в росії”, – йдеться в заяві Air Lease.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування із заяви компанії також відомо, що сума списання не призведе до суттєвих витрат у майбутньому, однак Air Lease планує звернутися до свого страховика за відшкодуванням збитків.

Раніше топ-менеджер ще однієї великої лізингової компанії BOC Aviation назвав “жахливими” майбутні страхові претензії, пов’язані зі скасуванням лізингових контрактів з російськими авіакомпаніями. “Оскільки цього року за цими страховками будуть великі претензії у зв’язку з конфіскацією або крадіжкою, якщо літак не буде повернутий, це позначиться на витратах на страхування”, – сказав виконавчий директор BOC Aviation.

Коментарі