Австрійська UNIQA Group наростила квартальний прибуток, але через війну уникає прогнозів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Поступальне нарощування прибутку однієї з провідних страхових груп Східної та Центральної Європи UNIQA Group отримало продовження у першому кварталі 2022 року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що з початку року консолідований прибуток UNIQA Group збільшився на 19% до 106,4 млн. євро. Преміальний дохід Групи зріс на 4,3% до 1859,3 млн євро. Інші показники: коефіцієнт платоспроможності становив 208%, комбінований коефіцієнт 92,8%.

У Групі оцінюють перспективи основного бізнесу як дуже стабільні, проте через волатильність на ринках через агресивну війну росії проти України прогнозувати майбутній прибуток поки не беруться.

«Ми намагаємося якнайкраще справлятися з тим, що виходить за рамки нашої прямої компетенції, наприклад, з далекосяжними наслідками руйнівної агресивної війни російської федерації проти України», — прокоментував Андреас Брандштеттер, генеральний директор UNIQA Insurance Group.

У лютому 2022 року Група припинила всі інвестиції у російський страховий ринок та планує найближчим часом повністю покинути його.

Коментарі