Автор коментаря, який спровокував історичне падіння акцій Credit Suisse, подав у відставку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після коментаря про ситуацію з Credit Suisse, що спричинив стрімке падіння акцій швейцарського банку, глава Saudi National Bank подав у відставку. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Провідний банк Саудівської Аравії Saudi National Bank є найбільшим акціонером Credit Suisse. Тому після того, як Аммар Аль-Худаїрі відповів «абсолютно ні» на запитання, чи буде Saudi National Bank відкритий для подальших інвестицій у Credit Suisse, якщо з’явиться ще один запит на додаткову ліквідність, котирування акцій швейцарського банку різко знизилися.

Інтернет ресурсу Укрстрахування відомо, що акції швейцарського банку впали до найнижчого рівня за всю історію спостережень, а його кредитні спреди зросли після публічних коментарів. Це сприяло падінню котирувань усіх європейських банків, оскільки інвестори ухилялися від ризику після краху трьох кредиторів у США.

Нагадаємо, внаслідок складних переговорів швейцарська фінансова група UBS Group погодилася купити один із найстаріших швейцарських банківських груп Credit Suisse. Угода вартістю $3,25 млрд буде завершена до кінця 2023 року.

Коментарі