Крах швейцарського банку Credit Suisse тривав роками, але кінець настав швидко

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В результаті складних переговорів швейцарська фінансова група UBS Group погодилася купити один із найстаріших швейцарських банківських груп Credit Suisse. Угода вартістю $3,25 млрд буде завершена до кінця 2023 року.

«Продаж за посередництва уряду знаменує собою останнє падіння швейцарського банку через кризу довіри, яка погрожувала поширитися на світові фінансові ринки», – прокоментувало агентство Bloomberg цю знакову подію у світі фінансів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що угода підтримується урядом Швейцарії. Після злиття зобов’язання Credit Suisse буде передано UBS Group, Керівництво Credit Suisse звернулося до своїх співробітників та партнерів з детальними роз’ясненнями подальших своїх дій. Зокрема, всі відділення банку продовжують працювати у штатному режимі, зобов’язання виконуються, звільнення працівників поки що не планується.

Згідно з коментарем Bloomberg, «166 років Credit Suisse допомагав позиціонувати Швейцарію як стрижень міжнародних фінансів і йшов віч-на-віч з титанами Уолл-стріт, перш ніж постійний барабанний бій скандалів, юридичних проблем і потрясінь в управлінні підірвав довіру інвесторів. Хоча розпад йшов роками, кінець настав швидко».

Нагадаємо, деякі з резонансних подій у зв’язку з діяльністю Credit Suisse.

Credit Suisse надала $140 млн кредиту за кілька місяців до банкрутства фінтеху Greensil для створення страхової компанії.

Тисячі співробітників Credit Suisse можуть залишитись без роботи, оскільки банк намагається скоротити витрати.

Проблеми для Credit Suisse: прокуратура Франції оштрафувала банк на 238 млн євро.

Коментарі