Автострахування втрачає прибутковість через брак запчастин та фахівців з ремонту авто

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Дефіцит напівпровідників, подорожчання запчастин та комплектуючих, а також зростання цін на послуги з ремонту автомобілів – головні ризики для прибутковості британських страховиків.

Згідно з новим звітом Асоціації британських страховиків (ABI), середня вартість полісу автострахування у другому кварталі зросла на 5 фунтів стерлінгів до 419 фунтів. Порівняно з попереднім кварталом приріст склав 1,3%, у річному вимірі вартість автострахування знизилася на 11 фунтів стерлінгів.

В ABI відзначають зниження прибутковості страховиків в умовах інфляційного тиску та гострої нестачі запчастин, напівпровідників та кваліфікованих фахівців з ремонту автомобілів. В ABI наголошують, що врегулювання претензій в автострахування найчастіше затримується через тривалий ремонт або очікування необхідних комплектуючих.

Нагадаємо, раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що комбінований коефіцієнт збитковості британських компаній автострахування у найближчий рік-два погіршуватиметься на тлі інфляційного тиску та падіння страхових ставок.

Коментарі