Банківський сектор України зазнав збитків, але НБУ закликає не прикрашати квартальну звітність

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Тільки за березень 2022 року збиток банківського сектора України склав 10,07 млрд грн проти прибутку 9,91 млрд грн за січень та лютий. Консолідований результат банківського сектора за перший квартал – збиток у розмірі 160 млн. грн. Такі дані наводить Національний банк України.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення регулятора відомо, що негативний фінансовий результат визначили значні обсяги сформованих резервів під очікувані збитки через наслідки війни. Українські банки змушені були сформувати резерви на 21,57 млрд. грн., з них лише в березні – на суму 15,86 млрд. грн.

Станом на 1 квітня 2022 року з 69 платоспроможних банків 44 банки були прибутковими та отримали чистий прибуток у розмірі 5,85 млрд грн, 25 – збитковими зі збитком 6,01 млрд грн.

Національний банк України закликав банки «не прикрашати звітність», хоч би якими були збитки за результатами війни. Відображення у звітності реального стану справ у банківській системі допоможе реалізувати «ефективний план оздоровлення банківської системи після перемоги».

Коментарі