Банківський та страховий регулятор Китаю проводить перевірку щодо чиновника, причетного до кризи в провінції Хенань

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На тлі кризи у зв’язку з виявленими фактами шахрайства у низці банків китайської провінції Хенань щодо чиновника з банківського та страхового регулятора Китаю ініційовано дисциплінарну перевірку. У китайському діловому співтоваристві ця процедура зазвичай застосовується щодо осіб, яких підозрюють у скоєнні корупційної діяльності.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування з повідомлення Комісії з регулювання банківської та страхової діяльності Китаю (CBIRC), щодо інспектора бюро в провінції Хенань проводиться розслідування. Чиновник підозрюється у «серйозних дисциплінарних порушеннях і зараз перебуває під дисциплінарним контролем», – йдеться у повідомленні регулятора.

Нагадаємо, чотири банки з провінцій Хенань та Аньхой заморозили депозити своїх вкладників, що спровокувало народні хвилювання та протести. Причиною заморозки депозитних вкладів, за словами китайського регулятора, стала «складна афера за участю приватної фінансової групи, яка мала частки в банках, і яка фальсифікувала дані, вступивши в змову з персоналом банку та незаконно виводячи кошти».

Коментарі