Більше половини збитків за ризиком природних катастроф не мають страхового покриття

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За 6 місяців з початку року обсяг застрахованих збитків за ризиком природних катастроф склав $39 млрд, що на 18% вище від середньорічного показника. Про це повідомляє міжнародний страховий брокер Aon.

У новому звіті Aon, підготовленому групою моделювання ризиків катастроф, наводяться дані щодо географічного розподілу збитків у зв’язку з подіями природного характеру. Так, на Північну Америку та Європу припадає більше половини всього застрахованого збитку (54%).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що сукупний економічний збиток з ризику природних катастроф становить $92 млрд, що на 24% нижче від середньорічного показника. Якщо порівняти загальні економічні та застраховані втрати, виявиться серйозний розрив у страховому покритті. Згідно з Aon, розрив у страховому захисті становить 57%.

Раніше повідомлялося, що перше півріччя 2022 року за показниками глобальних температур стало шостим з початку дослідження в 1880 році. У новому звіті Aon говориться, що збитки від аномальної спеки для здоров’я людини та енергетичного ринку лише збільшуватимуться, оскільки середні глобальні температури продовжують зростати.

Коментарі