Боротьба з корупцією у Китаї розширюється на корпоративний фінансовий сектор

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий сектор Китаю перебуває під пильною увагою державної партійної дисциплінарної комісії, оскільки в країні продовжується кампанія боротьби з корупцією.

Згідно з новою заявою Центральної дисциплінарної комісії (CCDI), слід спрямувати зусилля на боротьбу з хабарництвом у корпоративному секторі, «рішуче не допускати, щоб керівні кадри ставали представниками та агентами груп інтересів та впливових груп, і рішуче запобігати змові між політичними та діловими колами».

Ця заява зроблена через кілька днів після зникнення інвестиційного банкіра та голови фінансового холдингу China Renaissance Бао Фаня. Згідно з Reuters, ці події призвели до падіння ринкової капіталізації China Renaissance та «викликали озноб у діловому секторі».

Нагадаємо, більше року тому в Китаї стартувала перевірка діяльності головного фінансового регулятора CBIRC та низки компаній, щоб запобігти «будь-яким порушенням політичної дисципліни».

Інтернет ресурс УкрСтрахування також повідомляв, що колишнього голову китайського державного страховика життя China Life Insurance офіційно звинувачено в отриманні хабарів та приховуванні депозитних рахунків в іноземних банках.

Коментарі