Британські банки та страховики оцінили перехід до безвуглецевої економіки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Якщо перехід до безвуглецевої економіки не відбудеться найближчим часом, то сукупні збитки британських банків та страховиком перевищать 330 мільярдів фунтів стерлінгів.

Такий прогноз озвучив представник Банку Англії, коментуючи результати проведених стрес-тестів учасників фінансового ринку Великої Британії. Стрес-тест спрямовано оцінку можливості промисловості фінансових послуг впоратися з витратами переходу економіки від викопного палива до чистіших форм енергії.

“Зміна клімату неминуче призведе до збитків для банків і страховиків, навіть якщо уряди по всьому світу вживуть швидких і своєчасних дій”, – заявив Сем Вудс, головний виконавчий директор Управління пруденційного регулювання Банку Англії. За його словами, сукупні втрати фінансової системи будуть нижчими, якщо перехід буде впорядкованим.

У стрес-тестуванні брали участь банки HSBC Holdings, Barclays, Lloyds Banking Group та Nationwide Building Society. Зі страховиків були представлені Aviva, Legal&General, Allianz, Direct Line та AIG.

Коментарі