Британські банки та страховики зобов’язані виконувати плани щодо вуглецевої нейтральності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міністерство фінансів Великобританія починає просувати план нейтральності вуглецю для банків, страховиків та інших учасників фінансового ринку, акції яких торгуються на біржі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо про створення робочої групи для написання правил переходу фінансових компаній до вуглецевої нейтральності до 2050 року. Великобританія у разі успішного виконання програми може стати першим у світі фінансовим центром, орієнтованим на нульовий рівень СО2.

Ініціативу щодо досягнення вуглецевої нейтральності було озвучено міністром фінансів Великобританії Ріші Сунаком на саміті ООН з питань клімату, який проходив у листопаді минулого року у Глазго.

У заяві міністерства фінансів Великобританії йдеться, що робоча група підтримає компанії у розробці «інвестиційних та підзвітних» планів переходу. Однією із учасниць робочої групи стала генеральний директор Aviva Аманда Бланк. «Щоб запобігти найгіршим наслідкам зміни клімату, всім підприємствам потрібно розробити амбітні та послідовні плани переходу, щоб привести нас до низьковуглецевого майбутнього», — прокоментувала Бланк.

Коментарі