Через порушення ланцюжків постачання економіка Єврозони може втратити понад 900 млрд євро

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Через порушення ланцюжків постачання та геополітичних ризиків економіка єврозони вже цього року може втратити понад 300 млрд євро. Якщо війна в Україні продовжиться і наступного року, то цей показник зросте ще на 600 млрд євро.

Такий прогноз міститься у новому звіті консалтингової компанії Accenture, присвяченому перспективі та проблемам європейської економіки в умовах військової агресії росії проти України. Автори звіту відзначають масштабні порушення ланцюжків постачання, початок яких пов’язаний з пандемією Covid-19, які потім посилилися через війну в Україні.

«Якщо до війни якась нормалізація ланцюжка поставок очікувалася в другій половині 2022 року, то тепер ми не очікуємо, що це станеться раніше 2023 року, можливо навіть не раніше 2024 року, залежно від того, як розвиватиметься війна», — прокоментували у Accenture.

Автори звіту рекомендують компаніям диверсифікувати бази постачання, планувати альтернативні вантажні маршрути, робити розподільні центри гнучкими та створювати запаси. Перейти від варіанта «точно вчасно» до варіанту «про всяк випадок».

Коментарі