Через санкції російський «Совкомфлот» втрачає страхову підтримку та спішно погашає кредити

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Судноплавна компанія «Совкомфлот» стрімко втрачає страховиків, оскільки є фігурантом списку санкцій Європейського союзу через військову агресію росії в Україні. Європейські санкції передбачають заборону на банківське та страхове обслуговування компанії після 15 травня.

До настання цієї дати «Совкомфлот» має погасити існуючі заборгованості перед закордонними банками та знайти заміну страховим контрактам, без яких діяльність компанії буде практично паралізована. У зв’язку із цим компанія намагається продати частину свого флоту. Відомо, що на продаж виставлено 40 з більш ніж 120 суден, що належать компанії.

Нагадаємо, британська Асоціація взаємного страхування судновласників і фрахтувальників UK Club на початку квітня надіслала на адресу компанії 30-денне повідомлення про розірвання контракту щодо суден.

Ще один страховик P&I West направив лист, з яким йдеться: «Відповідно до застосовних режимів санкцій West повідомив «Совкомфлот» про анулювання за 30 днів, і покриття припиниться 4 травня 2022 року».

Коментарі