Діяльність російського «Совкомфлоту» під питанням через відсутність страхової підтримки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Відповідно до санкцій через повномасштабне вторгнення росії в Україну західні страховики відмовляються від участі у страховій підтримці російської судноплавної компанії «Совкомфлот».

Провідна судноплавна компанія для транспортування нафти і газу «Совкомфлот» тепер не здатна проводити сертифікацію суден, що унеможливлює допуск до іноземних портів та забезпечення страховкою. «Судноплавні компанії йдуть, а виробники суднових двигунів призупиняють навчання роботі зі своїм обладнанням», – повідомляє Reuters.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що британська Асоціація взаємного страхування судновласників та фрахтувальників UK Club на початку квітня надіслала на адресу компанії 30-денне повідомлення про розірвання контракту щодо суден.

Ще один страховик P&I West направив лист, з яким йдеться: «Відповідно до застосовних режимів санкцій West повідомив «Совкомфлот» про анулювання за 30 днів, і покриття припиниться 4 травня 2022 року».

Нагадаємо, державна нафтогазова корпорація Індії ONGC розраховує на судна льодового класу, надані російською державною компанією «Совкомфлот» (SCF), але санкції ускладнюють для російських судів забезпечення страхового та перестрахувального покриття.

Коментарі