Через війну, природні катастрофи та Covid-19 французька SCOR завершила перший квартал зі збитком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Французька страхова та перестрахувальна група SCOR у першому кварталі 2022 року змогла наростити преміальний дохід на 9,7% до 4,7 млрд євро, але цього виявилося замало для прибуткового результату. За підсумками перших трьох місяців SCOR відзвітувала про збиток у розмірі 80 млн. євро проти прибутку 45 млн. євро в аналогічному періоді минулого року.

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз SCOR, на квартальний результат вплинули потенційні претензії у зв’язку з військовою агресією росії в Україні, природних катастроф та пандемії Covid-19. Група зарезервувала 85 млн євро для покриття майбутніх претензій щодо ризику тероризму та воєнних дій.

«Вторгнення Росії в Україну призвело до глобальної геополітичної нестабільності з широким спектром макроекономічних наслідків, від цін на енергоносії та інфляції до волатильності фондового ринку, відсоткових ставок та економічного зростання», — йдеться у прес-релізі SCOR.

Нагадаємо, SCOR має дочірній підрозділ у Росії (SCOR РО), який зобов’язався не укладати нові договори перестрахування для клієнтів з росії. Ця ініціатива не поширюється на контракти, що вже діють, зобов’язання за якими SCOR продовжить виконувати, незважаючи на економічні санкції, які підтримали провідні страховики.

Коментарі