Чергова повінь в Австралії може стати подією катастрофічного характеру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Четверта з початку року масштабна повінь завдає серйозної економічної та застрахованої шкоди в австралійському Новому Південному Уельсі.

За даними Страхової ради Австралії (ICA), протягом кількох днів сильні опади спричинили повінь, яку можна кваліфікувати як «значну подію» для страховиків.

«Страховики розуміють емоційний вплив цих екстремальних погодних явищ, які стають дедалі частішими та серйознішими, і вживатимуть оперативних заходів, щоб спільноти отримували необхідну допомогу якнайшвидше», — прокоментував Ендрю Холл, генеральний директор ICA. За його словами, австралійські компанії добре підготовлені, щоб своєчасно реагувати на претензії, що надходять, через шкоду майну, житлу та об’єктам інфраструктури.

Глава ICA зазначив, що у разі подальшого зростання кількості претензій та «географічному їх поширенні», повінь може перейти в розряд «катастрофи».

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що повені в Австралії, від яких з початку року постраждали південно-східний Квінсленд і частина Нового Південного Уельсу, завдали страховикам збитків на $4,3 млрд.

Коментарі