Credit Suisse може бути причетний до порушень санкцій щодо багатих російських клієнтів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міністерство юстиції США розслідує діяльність збанкрутілої банківської групи Credit Suisse і UBS Group у зв’язку з можливою причетністю до порушень санкцій щодо російських клієнтів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Bloomberg відомо, що розслідування знаходиться на ранній стадії, тому поки не йдеться про готове звинувачення або можливе юридичне врегулювання.

Водночас, повідомляється, що Міністерство юстиції США запросило інформацію про те, як оброблялися рахунки клієнтів, які потрапили під санкції. Період розслідування включає як 2014 рік, коли вперше запроваджено санкції щодо заможних російських клієнтів Credit Suisse, так і період із лютого 2022 року. Відомо, що кількість багатих росіян, які перебувають під санкціями США, перевищує тисячу.

Нагадаємо, у березні цього року швейцарська фінансова група UBS Group погодилася купити один із найстаріших швейцарських банківських груп Credit Suisse. Угода вартістю $3,25 млрд буде завершена до кінця 2023 року.

Згідно з коментарем Bloomberg, «166 років Credit Suisse допомагав позиціонувати Швейцарію як стрижень міжнародних фінансів і йшов віч-на-віч з титанами Уолл-стріт, перш ніж постійний барабанний бій скандалів, юридичних проблем і потрясінь в управлінні підірвав довіру інвесторів. Хоча розпад йшов роками, кінець настав швидко».

Коментарі