«Це буде складніше, ніж з Covid»: глава Lloyd’s про сукупні ризики війни в Україні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Незважаючи на більш ранні заяви, головний виконавчий директор страхового ринку Лондонський Lloyd’s Джон Ніл вважає, що глобальні страховики «далекі від того, щоб повністю усвідомити свою схильність до вторгнення росії в Україну».
«Це буде велика подія», – визнав він. «Немає жодних сумнівів у тому, що внаслідок війни в Україні будуть значні втрати. Потрібно багато часу, щоб оцінити, що це може бути. Ми думаємо, що було складно оцінити втрати від COVID, але це буде набагато важче», – сказав Джон Ніл.

На його думку, звітність за перше півріччя, швидше за все, не повністю відобразить негативний ефект повномасштабного вторгнення росії в Україну. Він назвав майбутні звіти страховиків «дуже незрілими», а реальні оцінки резервів та вимог можуть «навіть зайняти більше часу», ніж повний рік.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Лондонський Lloyd’s назвав «актом безсоромної агресії» віроломне вторгнення на територію України регулярних військ російської федерації.

В офіційній заяві Lloyd’s йдеться: «Наші думки, симпатії та підтримка з народом України. Ми вітаємо вашу мужність перед неймовірною небезпекою. Тому ми хочемо зіграти свою роль у підтримці швидкого та мирного припинення цього конфлікту».

Коментарі