Дедалі більше страховиків відмовляються надавати покриття Східноафриканському трубопроводу EACOP

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії SiriusPoint, Riverstone International, Enstar Group та спеціалізовані страховики Blenheim і SA Meacock оголосили про відмову у наданні страхового покриття Східноафриканському нафтопроводу (EACOP).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що 28 перестраховиків зобов’язалися не брати участь у будівництві та експлуатації EACOP через «значне забруднення довкілля та ризики для прав людини, які проект представляє».

Контрольний пакет акцій (62%) трубопроводу EACOP належить французькому нафтовому гіганту Total, іншими частками володіють державні нафтові компанії з Китаю, Уганди та Танзанії.

Раніше повідомлялося, що неурядові екологічні організації не залишають спроб чинити тиск на страхові та перестрахувальні компанії, вимагаючи відмови від підтримки будівництва Східноафриканського трубопроводу EACOP. Так, біля офісу страхової та перестрахувальної компанії Chubb Abbey House у Манчестері (Великобританія) пройшла акція проти участі Chubb у страхуванні Східноафриканського нафтопроводу (EACOP).

Коментарі