Діяльність людини посилює кліматичні ризики, що призводять до катастроф: ООН

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Частота природних катастроф, що відбуваються внаслідок зміни клімату, посилюється результатами діяльності людини (Human activity). Згідно з доповіддю Управління ООН зі зниження ризику лиха (UNDRR), в середньому за рік відбувається 350-500 «середніх або великих лих». Але вже до 2030 цей показник збільшиться до 560 на рік, або 1,5 на день, що поставить під загрозу мільйони життів.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт UNDRR, стихійні лиха «непропорційно сильно» впливають на країни, що розвиваються, які втрачають у середньому 1% ВВП на рік порівняно з 0,1-0,3% ВВП у розвинених країнах.

Найбільший показник збитків від природних катастроф (1,6% ВВП) зафіксовано у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону, економіка яких має високу вразливість від подій природного характеру. У звіті йдеться, що ставки страхового покриття в країнах, що розвиваються, іноді близькі до нуля.

«Світ має зробити більше, щоб врахувати ризик лих у тому, як ми живемо, будуємо та інвестуємо, що кидає людство у спіраль самознищення», — заявила Аміна Дж. Мохаммед, заступник Генерального секретаря ООН, яка представила доповідь.

Коментарі